Mereka sengat bertuah dilahirkan menjadi Puteri Raja. Wanita mana yang tidak mengimpikan menjadi seorang Puteri Raja. Berikut antara Puteri Raja yang terkaya di dunia yang tergolong dalam keluarga diraja dari negara Islam. Mereka mempunyai syarikat dan aset sendiri atau perniagaan keluarga bernilai berjuta-juta.

IKLAN

Namun tidak hairanlah kehidupan mereka sangat terbuka dengan gaya moden. Tidak mengenakan hijab bagi wanita muslim yang datang dari golongan kerabat diraja negara Islam bukan perkara asing di dunia ini.

Seperti bekas Isteri Putera Al Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, Putri Ameera yang terkenal dengan kejelitaanya yang mempersona. Sehingga kini netizen masih mempersoalkan mengapa Putri Ameerah tidak mengenakan hijab seperti wanita-wanta muslim yang lain.

BACA  5 Fakta Menarik Mengenai ‘Kebecokan’ Khairul Aming!
5

Puteri Rania Al Abdullah

Puteri Rania Al Abdullah  dari Jordan yang merupakan Puteri Raja tertinggi dibayar di dunia. Rania terkenal dengan kerja-kerja advokasi beliau yang berkaitan dengan pendidikan dan kesihatan, aktiviti di media sosial dan citarasa fesyen yang hebat.

4

Puteri Lalla Salma

Puteri Lalla Salma berkahwin dengan Raja Morocco, nilai bersih Puteri Lalla Salma dianggarkan melebihi USD2.5 bilion. Dikatakan bahawa dia boleh menghabiskan sekitar USD 960,000 setiap hari!

3

Puteri Ameerah Al Taweel

Puteri Ameerah Al Taweel – Puteri Arab Saudi bukan sahaja kaya, tetapi adalah Naib Pengerusi Al-Waleed bin Talal Foundation dan dianggap sebagai salah seorang wanita yang kuat di Timur Tengah.

1

Puteri Hajah Hafizah Bolkiah

Puteri Hajah Hafizah Bolkiah – Puteri Brunei terkenal dengan gaya hidup mewah beliau di seluruh dunia. Beliau menghabiskan lebih daripada USD20 juta untuk majlis perkahwinannya