Demi memajukan perniagaan di masa hadapan, Baim Wong telah melebarkan sayap dalam menguruskan perusahaannya. Salah satunya adalah dengan perniagaan makanan atau kulinari. Baru-baru ini Baim telah membuka kedai kuih di Kota Minyak Balikpapan.

Menurut Baim, usahanya ini bagi memajukan kota Balikpapan yang terus berkembang pesat. Hal ini kerana pertumbuhan penduduk yang pesat serta semakin banyak orang luar yang mengunjungi dan tinggal di kota minyak itu.

“Saya sudah sangat mengenal Balikpapan. Karena itu saya buka Balikpapan Premio, sebagai oleh-oleh terbaru dan kekinian dari kota ini. Tujuannya tidak lain agar perantau dan wisatawan yang berkunjung bisa membawa oleh-oleh yang lebih bervariasi, dengan hadirnya outlet saya ini,” ujar Baim Wong dalam keterangannya kepada wartawan baru-baru ini.

Pembukaan outletnya ini mendapat sokongan dari Ketua Bandar Balikpapan dan masyarakat setempat.

BACA  Selain Azar Azmi, 5 Artis Malaysia Ini Popular Kerana Dibayangi Watak Pelacur

Dalam perkembangan lain, hubungan Baim Wong dengan kekasihnya Vebby Palwinta semakin dekat. Malah pasangan ini sudah melakukan pertemuan keluarga untuk berbincang mengenai pernikahan.

Sumber Sabi Gaju

Artikel SebelumnyaJawab 2 Soalan & Menang Tiket Tayangan Perdana Filem Geostorm
Artikel SeterusnyaFattah Amin Hadiahkan Cincin Buat Fazura?
Gosip Selebriti sememangnya sudah menjadi sebahagian dalam hidup saya. Tak hairanlah jika selebriti hubungi saya untuk reka cerita gosip. Cerita sahih lebih diutamakan.