Dikenali seluruh Malaysia dengan tagline, ‘Jangan Mengata’, Nur Sajat itu tidak dapat lari daripada menjadi kutukan segelintir masyarakat apabila dia dituduh menukar jantina dan bersuara lantang di media sosial.

Apatah lagi dengan tanggapan suka menunjukkan kemewahan barang kemas dan baju mahal, Nur Sajat seperti tak henti dikecam setiap kali apa yang dilakukan.

Bina Wisma Sendiri

Produknya yang menjadi fenomena iaitu Bekung Nur Sajat itu membolehkan dia berubah sekelip mata menjadi jutawan sehingga mampu membina Wisma Nur SajatΒ setinggi 5 tingkat yang tersergam indah dan mewah bakal siap Disember ini.

Rata-rata netizen kagum dengan pencapaian Sajat dan mengambil positif dari kejayaannya untuk dijadikan sebagai inspirasi.

BACA  [VIDEO] Nur Sajat Kembali Sedar! Mahu Pengikut Doakan Cepat Sembuh

Iri Hati Dengan Kejayaan Nur Sajat

Namun apa yang mengecewakan, masih ramai lagi netizen yang tak senang duduk dengan kejayaan orang lain sehinggakan rasa tak bersalah untuk mengutuk dan menghina Nur Sajat. Adakah mereka sudah cukup sempurna untuk menghakimi kesalahan orang lain? Ini antara komen-komen netizen dengan komen negatif tak ubah seperti katak di bawah tempurung.

Apa kata kita cuba lihat dari sudut positif bagaimana dia boleh berjaya hingga boleh bina sebuah wisma sendiri. Tak salah kita ambil tips bagaimana mahu berjaya seperti Sajat. Jika kita masih tak rasa bersalah untuk terus mengutuk pencapaian orang lain, sampai bila pun kita tak akan maju. Insaf lah!

BACA  Zulin Aziz Dianggap Terdesak Untuk Berkahwin?
Artikel SebelumnyaKantoi! Batman Dalam ‘Justice League’ Suka Blackpink
Artikel SeterusnyaSelain Nasi Lemak, 8 Idea Unik Ini Sesuai Untuk Miss Universe Malaysia!
Gosip Selebriti sememangnya sudah menjadi sebahagian dalam hidup saya. Tak hairanlah jika selebriti hubungi saya untuk reka cerita gosip. Cerita sahih lebih diutamakan.