Bukan mudah untuk membesar dalam keluarga yang berantakkan lagi-lagi dengan ketiadaan bapa sejak kecil lagi. Itu yang diluahkan oleh aktres dan penyanyi Datin Diana Danielle.

Apabila perniagaan ibunya merudum pada tahun 2001 dan kemudian menghidapi kanser pada tahun yang sama, kehidupan menjadi lebih sukar bagi mereka kerana telah mengalami masalah kewangan.

Dibesarkan Oleh Ibu Tunggal

Mengenang kembali pada masa lalu, dia berasa sangat bersyukur bahawa hidupnya telah berubah menjadi lebih baik.

BACA  Tak Sengaja Atau Tunjuk Kuat? Ini Tips Cegah Artis Tampar Orang Lagi

Tetapi pelakon berusia 26 tahun itu tidak pernah lupa betapa sukarnya dibesarkan oleh seorang ibu tunggal. Pengalaman ini dikongsikan di media sosial.

“Beberapa tahun yang lalu, saya memutuskan untuk berkonsi kesusahan keluarga saya dan saya telah melalui,” kata Diana kepada New Straits Times baru-baru ini.

Selepas dia berkongsi kisahnya, orang mula melihatnya sebagai orang sebenar dengan masalah sebenar, dan bukan selebriti popular yang mempunyai semuanya.

BACA  Diana Danielle Naik Angin! Mahu Laporkan Pada KPDNKK

Menerusi perkongsian kisah ini di media sosial, ramai juga yang menceritakan masalah ini pada beliau.

Rawra and Didi goofing around @nur_aurora7

A post shared by Diana Danielle (@dianadanielleb) on

“Saya berasa rendah diri namun saya tidak dapat menyelesaikan masalah mereka. Saya hanya boleh meminjamkan telinga dan berkongsi dengan mereka beberapa nasihat mengenai pengalaman saya, “kata Diana

Pengerusi Organisasi Baru

Berkahwin dengan pelakon dan pengarah, Datuk Farid Kamil, ibu dari dua orang ialah pengerusi Dewan Perniagaan Artis Dan Selebriti Malaysia, sebuah organisasi baru yang dilancarkan, yang ditubuhkan untuk menggalakkan keusahawanan di kalangan artis.

Sumber NST Online

BACA  Tabik 'Spring'! 7 Selebriti Ini Tidak Mahu Dedah Status Keluarga

 

Komen Anda

Previous article(6 GAMBAR) Cantiknya! Teman Wanita Anak Che Ta Persis Gadis Korea
Next articleTak Nampak Tua! 4 Selebriti Tempatan Ini Capai 50 Tahun Di 2018
Gosip Selebriti sememangnya sudah menjadi sebahagian dalam hidup saya. Tak hairanlah jika selebriti hubungi saya untuk reka cerita gosip. Cerita sahih lebih diutamakan.