Tindakan pelakon Johan As’ari, 32, memuat naik video-video mengaji beliau di akaun Instagram peribadi mendapat kritikan dari pelbagai pihak.

Johan meluahkan rasa kekecewaan beliau terhadap sesetengah pengikutnya yang lantang menegur tanpa adab. Beliau sering juga menerima komen tidak berhemah dari netizen yang mempertikaikan cara bacaan Al-Quran beliau.

Saya juga suka berkongsi bacaan al-Quran dengan semua orang kerana pahala mereka yang mendengar sama saja dengan pahala orang yang membacanya.” katanya kepada Berita Harian.

β€œAku terima teguran namun tetapi aku amat sedih dengan pengikut-pengikut ku di sini ada yang tiada adab menegur ku salah itu salah ini dalam bacaan secara terbuka. – Johan.”

Kesimpulannya, kerja menilai amal orang lain adalah kerja Allah s.w.t. Kita sebagai manusia perlulah risau tentang diri kita dan orang tanggungjawab kita dahulu. Selalulah melihat kebaikan orang lain, dan lihat keburukan diri sendiri agar dapat diperbaiki.

BACA  Cari Publisiti? Johan As'ari 'Sindir' Tun Mahathir Di Twitter

Hangat.com mendoakan agar Johan bersabar dan teruskan keperibadian mulia sebegini. Semoga Allah memberi barakah kepada beliau serta mengumpulkan beliau dalam kebaikan dan kepada kebaikan. In shaa Allah.

like
love
haha
wow
sad
angry

Komen Anda

Previous article5 Hal Tentang Ayana Jihye, Gadis K-Pop Jadi Model Hijab
Next articleNeelofa & Chef Zam Dapat Anugerah Peringkat Antarabangsa!
Konsert, Muzik, Filem dengan hidupku umpama "bila bunyi bersatu kau milikku!"