Bulan Ramadan bukan sahaja diraikan oleh umat Islam seluruh dunia, malah mereka yang bukan Islam juga teruja untuk sama-sama berpuasa termasuk selebriti-selebriti terkenal tanah air.

3 Selebriti Bukan Islam Yang Teruja Untuk Berpuasa

Sempena dengan bulan ramadan ini, 3 selebriti bukan Islam ini juga berpuasa! Ada yang pertama kali berpuasa, ada yang setiap tahun berpuasa dan ada juga yang berpuasa di rantauan. Siapakah mereka? Kenali 3 selebriti tersebut!

1. Michael Ang

Menerusi Instagram nya, Michael Ang dilihat turut sama berpuasa di hari pertama Ramadan. Malah dia turut teruja apabila berjaya berpuasa dan tidak merokok

“Berbuka di kereta! Yes I berjaya berpuasa today! And no rokok! Selamat berbuka semua!”

Rata-rata peminat turut mengucapkan tahniah kepada Michael kerana berjaya berpuasa seharian meskipun dia tidak menganut agama Islam.

2. Dr Soo Wincci

Rasanya ini adalah tahun keenam buat Dr Soo Wincci berpuasa. Menariknya lagi, selebriti yang juga seorang chef ini sudah berpuasa sehari lebih awal memandangkan dia kini berada di Sepanyol.

Ketika ditanya seorang peminat adakah dia seorang yang beragama Islam, jawabnya dengan penuh bangga

“Saya anak Malaysia tanpa kira kaum, bangsa dan agama,”

Chef Brian

Pengacara dan chef selebriti ini sememangnya berpuasa sejak dahulu lagi. Malah Brian juga sering kali mengamalkan gaya hidup sihat termasuk berpuasa.

Namun begitu, dek kerana ingin berpuasa Brian telah dikecam oleh netizen keran menganggapnya sebagai sekadar mencari publisiti murahan. Bersabarlah Brian!

Artikel SebelumnyaFaiz Roslan Buat Hal Lagi! Da’i Wan Dazrin Beri Amaran Terakhir
Artikel Seterusnya‘Jijik & Tertipu’- Chef Wan Kutuk Isu Rampasan Barang Mewah Milik Najib
Khai Azfar
Writes to Express Not to Impress