Kelihatan bahagia di samping keluarga dan teman tersayang, jutawan kosmetik Safiey Illias telah mengadakan majlis hari jadi serta majlis Iftar Ramadhan bersama Pelajar Tahfiz dan Anak Yatim di JW Marriott Hotel, Kuala Lumpur.

Kita ada Birkin ni je.. aci tak ??? Jangan carut hakak ! . . SAFIEY ILIAS Birthday Celebrations & Majlis Iftar Ramadhan bersama Pelajar Tahfiz dan Anak Yatim (DSI EMPIRE SDN BHD) . . 🏢 Venue : JW Marriott Hotel, KL 📆 Date : 19/05/2018 (Saturday) 🎉 Theme : Black & Gold 👗 Outfit : @fiziwoo 📸 Photographer : @blackpepperproduction 🎂 Birthday Cake : @petitchef_cakes 💇🏻‍♀️ Hairdo : @dyanahoong 👳🏻‍♂ Ustaz Jemputan : Imam Muda @nuriali_ 🛍 Goodies : Perlaking X Perlashine X AuroraSX 🎁 Sponsors : Al-Quran from Fabulous Empire, Kurma from DS Mahadi, Muffin from Usrahcakery . #dsiempire #perlashine #perlashinekapsulmutiara #perlaking #perlakingallshine #aurorasx #aurorasxpremium #sofeaestetik #safieyturns24 #DSIbirthday #safieyilias #jangancaruthakak

A post shared by D S I (@safieyillias94) on

Beberapa keping gambar telah dimuat naik ke dalam Instagram berkongsi kegembiraan meraikan ulangtahun kelahirannya yang memasuki usia 25 tahun.

BACA  Azab Duduk Rumah Sekarang! Ini Teguran Pedas Netizen Buat Aliff Syukri

Mencari Hidayah

Apa yang menarik perhatian kami adalah kapsyen yang ditulis oleh Safiey menerusi Instagramnya. Menurut Safiey, dia cuba mencari sedaya upaya mencari hidayah yang hilang dan dia percaya ada cara untuk mencari hidayah itu. Baginya, walaupun ada sedikit keburukkan, namun tak adil untuk menjatuhkan hukum pada dirinya.

‘Tak Jumpa Di Syurga, Cari Saya di Neraka’

Safiey menambah dengan menjemput pelajar Tahfiz bersama-sama meraikan ulangtahun kelahirannya, sudah cukup buat dirinya gembira.

Dituduh Pergunakan Pelajar Tahfiz

Namun di sebalik niat murninya, ada juga netizen yang tidak bersetuju dengan apa yang dia lakukan. Seperti paparan mesej yang ditunjukkan oleh Safiey menerusi IG Stories-nya, individu ini menuduhnya mempergunakan pelajar tahfiz tersebut. Ini jawapan Safiey buat netizen tersebut.

BACA  'Dia Selalu Elak Jumpa Saya'- Safiey Illias Sindir Nur Sajat Munafik

Sungguh kuat ujian buat Safiey. Bertabahlah dan beristighfar. Nasihat boleh tapi jangan sampai menyakitkan hati orang itu. Marilah kita doakan yang baik-baik . Kita semua pun bukan sempurna di mata tuhan. Semoga Safiey dan keluarga sentiasa dirahmati Allah dalam mengejar impian dalam perniagaannya.

 

1
like
love
haha
wow
sad
angry