Tempoh hari, Sharifah Sakinah ada menerima kiriman mesej yang agak mengejutkan daripada seorang wanita yang tidak dikenali menerusi akaun Instagram beliau. Wanita tersebut mendakwa suami Sakinah iaitu Aliff Adha yang merupakan seorang juruterbang sedang menjalin hubungan cinta dengan seorang pramugari.

Bengang dengan tuduhan liar itu, Sakinah menerusi IG Story beliau menyifatkan wanita itu seorang yang suka jaga tepi kain orang dan membuat dakwaan tanpa sebarang bukti kukuh.

Terbaru, pramugari yang dikaitkan mempunyai hubungan bersama suami Sakinah tampil menafikan dakwaan itu. Malah, beliau yang dikenali sebagai Memei sudah pun mempunyai kekasih hati. Salah faham timbul mungkin kerana beliau tidak pernah memuat naik foto sebenar wajah kekasihnya yang dikatakan sama seperti suami Sakinah.

“Bila benda ini sudah viral makin teruk dan kawan-kawan serta keluarga pun dah nasihatkan, jadi saya terpaksa muat naik gambar my boyfriend. Saya tak suka dedahkan siapa kekasih saya sebab tidak mahu orang tahu dia kerja apa, anak siapa semua tu.

“Tolong faham, itu privasi saya dan tidak ada sebab lain pun saya nak sorok. Pada yang dah fitnah saya tu, saya harap anda sedar kesan perbuatan tu. Sekarang anda boleh cakap tak tuduh dan hanya tanya. Tanya ke macam tu kalau sampai hantar gambar kami dekat dia?, tulis pramugari tersebut.

Apapun kami di Hangat.com ingin menasihati pembaca supaya sebelum ingin menyibuk hal orang lain ataupun buat tuduhan yang berat, pastikan ada bukti yang kukuh, tidak semena-mena sudah jadi salah faham yang besar dan cetuskan spekulasi liar pula.

Bertabahlah Sakinah, biasalah bukan semua orang senang hati melihat kita mempunyai keluarga yang bahagia, anggap sahaja ini ujian yang akan mengukuhkan lagi cinta dan perkahwinan Sakinah ya, PEACE NO WAR 🙂