Kami telah berkesempatan untuk menghadiri Majlis perasmian dan tayangan ‘sneak preview’ tiga drama bersiri Viu Originals yang akan disiarkan melalui dua saluran iaitu secara atas talian menerusi aplikasi Viu dan di NTV7.

IKLAN

5 Sebab Salon Harus Ditonton

Selain Jibril dan The Bridge, kami tertarik mengenai Salon sebuah rantaian drama bersiri yang akan ditayangkan bermula 17 September 2018 jam 10 malam. Melihatkan pada sedutan pratontonnya, kami percaya Salon antara salah sebuah naskah yang akan menjadi bualan peminat. Sebabnya? Kami rangkumkan 5 sebab mengapa ianya bakal menarik perhatian anda untuk menonton Salon!

1Terdapat Dua Versi Tayangan

Seringkali kita berasa hampa kerana terdapat beberapa adegan dalam sebuah drama telah disunting dan dipotong kerana mengandungi adegan yang tidak sesuai ditonton umum. Khas untuk drama Salon, anda kini boleh menonton dua versi tayangannya dimana kami difahamkan di NTV7 kandungannya lebih sesuai untuk ditonton umum dan mengandungi beberapa suntingan. Melalui Viu pula, anda boleh menonton Salon tanpa sebarang suntingan dan jauh lebih puas!

BACA  [GAMBAR] Elfira Loy Bawa Rakan Pengapit Terbang Ke Tianjin

2Membariskan Ramai Pelakon Terkenal

Bukan calang-calang drama! Ini kerana jalan cerita Salon bukan sahaja menarik, malah turut menampilkan ramai pelakon terkenal termasuklah Julia Farhana, Iman Corrine, Idris Khan dan Josiah Hogan. Kami pasti dengan watak yang dipegang mereka pasti meninggalkan impak dalam drama Salon. Dengar khabar sehingga ada pelakon yang menangis tinggalkan set Salon kerana sudah ‘terikat’ dengan jalan ceritanya.

3Kabir Bhatia Sebagai Pengarah

Kita semua tahu, drama ataupun filem yang mendapat ‘sentuhan ajaib’ pengarah terkenal Kabir Bhatia sentiasa menjadi tumpuan peminat.

Antara filem-filem terkenal beliau ialah Sepi (2008), Setem (2010), Nur Kasih The Movie (2011) dan Gila Baby (2014) dan yang terbaru Filem Pulang dibintangi oleh pelakon Remy Ishak dan Puteri Aishah.

Berbekalkan pengalamannya selama 24 tahun dalam bidang ini, Salon merupakan naskhah terbaru Kabir yang barangkali akan menjadi fenomena? Tunggu dan lihat pada 17 September ini!

4Salon Drama ‘Dark Comedy & Suspense’ Pertama Di Malaysia?

Salon bagi kami merupakan drama yang bergenre ‘Dark Comedy & Suspense’ Pertama Di Malaysia.’Dark Comedy’ atau Komedi hitam ialah sejenis komedi yang berkenaan dengan topik-topik yang mengerikan ataupun serius. Antara filem Hollywood yang popular dengan genre Komedi Hitam adalah seperti Seven Psychopaths, The Lobster, Hunt for The Wilderpeople dan banyak lagi.

BACA  Macam Oppa! 10 Foto Krisjiana Baharudin Bakal Suami Siti Badriah 'Lagi Syantik'

Sesuatu yang berbeza dari drama bersiri tempatan yang lain! Mengisahkan mengenai Anna yang membuka salon baharu yang pantas menjadi bualan masyarakat kota. Walaubagaimanapun, Anna memiliki sejarah hitam silam dan tekad untuk menjejak pembunuh yang membunuh ahli keluarganya sebelum ini.

Anna yang membalas dendam untuk orang-orang yang dibuli! Anna juga ingin membalas dendam kepada orang yang dah bunuh keluarganya. Nak tahu apa kesudahannya? Mungkinkah Anna mengalami penyakit mental atau psychotic? Anda kena tonton sendiri.

5Tidak stereotype

Dipetik dari Xtra, salah seorang pelakon dari drama ini, Iman Corrine mangakui siri ini belum pernah ditonton olehnya sebelum ini.

“Bagi saya, penonton Malaysia akan terkejut kerana belum pernah menonton cerita series seperti ini. Salon bergenre triller dan mempunyai elemen komedi. Series ini juga mempunyai ramai watak wanita dari pelbagai peringkat umur tetapi tidak stereotype. It is something very new, pelik sedikit tetapi menarik.” 

Dalam temubual yang sama, Iman berkata dia sangat teruja berlakon dibawah arahan Kabir buat kali kedua dan memberi jaminan Salon ini agak sedikit berbeza dari drama bersiri yang lain.

BACA  Misha Omar Diramal Bakal Juarai AJL33?

Nak tahu lebih lanjut, anda kena saksikan trailer di bawah ni dahulu, baru boleh rasa debaran itu.

Anda boleh memonton drama bersiri ini dengan memuat turun aplikasi Viu menerusi Google Play atau Apple App Store secara percuma.

Viu telah menerbitkan lebih 900 episod kandungan asli drama di rantau lain termasuk Kenapa Harus Bule dan Sunshine dari Indonesia dan It Happened in Hong Kong, Love, Lust and Confusion dan Kaushiki dari India.

Untuk mengikuti Viu Malaysia sila lawat www.facebook.com/ViuMalaysia atau @ViuMalaysia di Instagram.