Pelakon Fouziah Gous adalah antara artis yang dikenali mempunyai wajah yang cukup jelita, selepas beliau pulang daripada mengerjakan ibadah haji baru-baru ini, ramai yang memuji beliau kelihatan lebih cantik dan manis apabila berhijab.

Sudah beberapa kali berniat untuk bertudung sebelum ini selepas menjalani ibadah umrah, Fouziah berharap kali ini beliau akan terus istiqamah untuk menutup aurat.

“Insya-Allah… Doa baik-baik untuk hal ini (bertudung). Saya bukan manusia yang sempurna. Sebelum ini, saya pernah mencuba termasuk selepas beberapa kali mengerjakan umrah.

“Malah, selepas berkahwin. suami menyuruh saya memakai tudung. Tapi saya tak mahu buat semua itu atas paksaan atau suruhan orang lain.

“Saya mahu lakukan ini secara perlahan. Biar saya menganjak ke hadapan dalam hal ini, bukannya ke belakang. Cuma sebagai manusia, kita sentiasa mahu memperbaiki diri dan berusaha menjadi lebih baik daripada sebelumnya”, kata Fouziah kepada BH Online.

Alhamdulillah, nampaknya Fouziah benar-benar berusaha untuk menjadi seorang wanita Islam yang lebih baik. Hangat.com juga mendoakan agar beliau tetap dengan pendiriannya itu selamanya dan terus tabah jika ada ujian yang mendatang dalam tempoh penghijrahan ini.