Di usianya yang ke 56 tahun, penyanyi lagenda Saleem atau nama sebenarnya AM Saleem Abd Majeed menghembuskan nafasnya yang terakhir semalam di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur.

IKLAN

5 Perihal Disebalik Pemergian Saleem Iklim

Usai itu, rata-rara peminat dan juga rakan artis turut menitipkan doa dan mengucapkan takziah buat keluarga Allahyarham. Rentetan atas pemergian penyanyi ini, Hangat.com rangkumkan 5 perihal disebalik kehilangan besar penyanyi ini.

4Sempat Keluar Dari Hospital Selama 6 Hari

Menurut sumber media tempatan, Allahyarham sempat pulang ke rumah setelah mendapat keizinan doktor memandangkan keadaannya beransur pulih pada 2 Oktober yang lalu. Akan tetapi pada 9 Oktober, Saleem dikejarkan semula ke hospital akibat kesihatannya dilihat semakin merosot.

3Berita Pemergian Saleem Dapat Liputan Meluas

Benar, berita pemergian Saleem bukan sahaja mendapat liputan meluas dari media tempatan. Bahkan media di Indonesia, Singapura dan Brunei turut menyiarkan khabar berita yang mendukakan ini.

2Peminat Di Indonesia Menangisi Pemergian Saleem

Siapa sangka bukan sahaja peminat di tanah air menangisi pemergian Saleem malah peminat-peminatnya di Indonesia turut menyifatkan berita pemergian Allahyarham seperti satu kehilangan yang besar.

Dikhabarkan, lagu hitsnya, Suci Dalam Debu telah terjual lebih dari 400 ribu cetakan di Indonesia, dua kali ganda lebih banyak dari tanah air.

BACA  Oksana Voevodina & YDP Agong Dilaporkan Ke Jerman Untuk Rawatan Ini

1Status Terakhir Dihujani Doa Dan Ucapan Takziah

6 September 2018 adalah statusnya yang terakhir di Instagram sambil mempelawa peminat untuk membeli tiket konsertnya. Kini postingnya yang terakhir itu dihujani doa dan ucapan takziah buat penyanyi kesayangan ramai ini. Al-Fatihah.