Semalam kami ada mengeluarkan artikel tentang kemunculan penyanyi Beyonce membuat persembahan tertutup di sebuah majlis pernikahan mewah. Seperti yang di war-pernikahan tersebut merupakan  pesta terbesar di India tahun ini bagi meraikan pasangan Isha Ambani dan Anand Piramal . Setiap hal untuk acara pernikahan anak-anak usahawan terkaya di India itu terasa sangat mewah.

IKLAN
Foto: India Today

Termasuk soal urusan undangan pernikahan Isha dan Anand yang disebarkan kepada sekitar 800 orang tetamu. Pasangan usahawan terkaya di India malah tersenarai orang paling kaya di dunia ini mengagihkan undangan mewah kepada tetamu. Bentuknya pun bukan sekadar sekeping kad semata-mata, melainkan sebuah kotak berukuran cukup besar.

BACA  Tahniah! Afiq Muiz Selamat Bernikah Dengan Pelakon Baharu

Kotak dibuat dengan kukuh, yang berisi kotak lain yang dilapisi dengan kain lembut. Ketika dibuka, kotak berhias kain itu berisi kotak-kotak yang lebih kecil dengan bahan berlapis emas dan berisi gambar Dewa dan Dewi dalam kepercayaan Hindu India.

Menurut laporan dari Hindustan Times, kos yang diperuntukkan oleh keluarga Ambani untuk undangan ini pun bukan biasa-biasa. Setiap undangan, nilainya sekitar Rs 3 lakh atau lebih kurang RM17,000 setiap satu.

Mereka memberikan undangan ini kepada sekitar 800 tetamu dari dalam dan luar negeri. Dengan jumlah kos keseluruhan sekitar RM13 Juta untuk undangan saja, belum termasuk kos penghantaran kepada tetamu.

Acara pernikahan Isha dan Anand sendiri akan diadakan pada 12 Disember esok. Mereka akan melangsungkan upacara pernikahan di rumah keluarga Mukesh Ambani, Antila House di Mumbai.