Baru-baru ini ketika bulan Ramadan, tersebarnya video Ifan “Seventeen” kena tangkap basah bersama model Citra Monica yang berada di dalam sebuah pangsapuri. Video yang viral di media sosial itu mencetuskan kontroversi dan membuat Ifan dan Citra “diserang” oleh netizen.

Citra Monica Buat Penjelasan Terbuka

Demi meredakan situasi yang menghangat, Citra Monica telahpun menjelaskan kejadian tersebut. Dalam video penjelasan tersebut, dia memberitahu bahawa Ifan merupakan kawan baik yang menjadi tetamu di rumahnya dan dia juga mengatakan bahawa telah bercerai dengan suaminya.

Ifan Didakwa Kerana Berkhalwat

Memetik portal Sinar Harian, Ifan yang kehilangan isterinya, Dylan Sahara dalam kejadian tsunami Anyer, Banten, bakal berdepan hukuman jika disabit kesalahan. Suami kepada Citra Monica telah membuat laporan polis mengenai hal itu Pegawai polis yang mengesahkan mengenai laporan itu turut memberitahu siasatan lanjut akan dilakukan terhadap Ifan.

Lantaran video tangkap basah tersebut viral dan menjadi perbincangan hangat di mana-mana, rata-rata netizen terus menjadi busybody mencari identiti lanjut mengenai Citra Monica.

Citra Monica Gemar Ber OOTD

Melalui media sosialnya, Citra tak hanya berkongsi momen-momen keseharian. Dia juga sering memuat foto OOTD dalam berbagai gaya stylish. Jom  kita intip inspirasi gaya fesyen ala Citra Monica yang mungkin anda boleh tiru?

Foto: IG Citra Monica

Siapakah Citra? Selain selebgram dengan ratusan ribu follower, Citra adalah seorang usahawan. Dia memiliki tiga perniagaan di Bandung yang bergerak dalam bidang yang berbeza. Dia memiliki butik hijab, juga studio pemasangan bulu mata palsu. Kini Citra sedang menghadapi masalah selepas suaminya membuat aduan kepada pihak polis atas atas kesalahan menipu dan berkhalwat dengan Ifan. Apa akan terjadi akhirnya nanti? Tunggu updatenya di Hangat.com.