Kata-kata 20 Artis Popular Ini Jadi Pengubat Sengsara Nabila Huda

2.4K

Bukan mudah untuk mengharungi hidup seharian tanpa insan bergelar bapa. Walaupun ada dikalangan kita terpaksa redha dengan pemergian bapa buat selamanya, pasti jauh di sudut hati ini ada rasa cemburu ketika rakan-rakan sekeliling meraikan sambutan Hari Bapa semalam.

Sebaliknya berlaku kepada pelakon berbakat besar Nabila Huda atau lebih mesra dipanggil Abil yang meluahkan rasa sedih kerana hanya mampu meraikan hari bapa dari jauh kerana sudah sekian lama tidak bertemu bapa yang disayangi iaitu Rocker legenda, Amy Search.

View this post on Instagram

Dear papa, Tak Kira berapa jauh, berapa tahun kite tak berjumpa ,apa jua pun keadaan Yang kite lalui , abil just Nak papa tau, you’re always on my mind. Every single minute and second I will always miss you. I miss everything about you. Your laugh , your jokes , the way you talk , Your cooking ,The way you explain to me the Same thing repeatedly every year.Walaupun waktu yang kite bersama tu kurang ,bila ingat all the memories , abil akan senyum sendiri..You know we never had a chance to spend our time together since I was young. Kite Tak pernah ada peluang like 2 of us travel and buat benda macam Anak and bapak orang lain. Every time I went to my friend’s house, abil jealous nampak relationship dorang dengan their own dad . Abil Nak Peluk papa, hold your hands , dating berdua. I Never Had a chance. I just want you to know that I never blame you or mama because both of you separated and I kena go through hidup yang tak sama macam orang lain. I always adore you ! You’re my idol..You’re the coolest dad that I ever had ! No one can replace you..I know I’m not a good daughter dari mata some orang. I know there’s a lot of people out there kept on talking bad about me. Anak derhaka la,lupa bapak la Itu la Ini lah..I think you know me better, you know what I’m doin.. It doesn’t matter how hard orang cuba Nak jauh kan kite dengan pelbagai drama, you’re always in my heart papa.If you hate me pun , I still love you so much. Because I love you so much, abil korbankan our relationship..Just to make you and other people happy..You’re too old Nak go through same shit , drama here and there in your life..Maybe we don’t belongs to each other cuz banyak sangat rintangan Nak kena lalui.I’ll pray for your happiness papa. Papa dah ada your own family..You deserve to be happy! Abil akan sentiasa tunggu message or call from you..Abil redha mungkin Ini lah jalan Yang Sudah tertulis Untuk hidup kite berdua..Abil sentiasa maafkan papa whatever Yang papa buat abil terasa or buat abil sedih. Abil doa kan papa sentiasa Di berikan kesihatan Yang baik. Abil sayang papa and abil rindu papa sangat.. Happy father’s days Suhaimi bin Abdul Rahman❤

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Dipendekkan cerita, rintihan Abil di Instagramnya menggambarkan ada orang ketiga telah memisahkan hubungan anak beranak ini. Dari bait-bait kata yang disampaikan, Abil menyebut nama ibu tirinya iaitu Norhasniza Hassan yang menjadi punca hubungan Abil dan bapanya semakin jauh.

BACA  'Dasar Pelacur Cipan!'- Azar Azmi Teruk Dikecam Netizen Gara-gara Video Ini

Terkesan dengan luahan sedih yang disampaikan oleh Abil, lebih dari 20 artis popular telah meninggalkan komen dengan memberi semangat kepadanya. Antara artis tersebut sepert Lisa Suriani, Tiada Jacquelina, Sherry Alhadad, Rozita Che Wan, Kaka Azraff, Nourul Depp, Shuib Sepahtu, Catriona Ross, Azhan Rani, Mark Adam, Alicia Amin dan ramai lagi.

Doa Lisa Surihani Buat Abil

Terharu dengan luahan Abil, Pelakon Lisa Surihani mendoakan supaya Abil dan Amy dapat disatukan semula pada suatu masa nanti.

“Oh my abil.. my prayers are with u and Abang Amy. Moga dpt disatukan semula dengan kasih sayang dan kebahagiaan keluarga. Much love to you, old friend.”

Nourul Deep Dapat Rasai Kesakitan Abil

Penyanyi, Nourul Depp turut merasai kesakitan yang dialami oleh Abil. Dalam salah satu komen yang ditinggalkan, Nourul berharap Abil sabar dengan apa yang menimpa dirinya. Nourul menyifatkan Abil seorang anak yang baik selama dia mengenali beliau.

“Allah adik! Semoga apa yang abil mahu buat dengan papa abil, Allah perkenankan. Akak doakan. Not easy in your situation. I feel it too sebab anak sulung akak. Saabar, sabar dan sabar. Sure papa pun rindu tu. You are still his daughter. Takde halangan di dunia dan di akhirat. Papa abil yang akak kenal sangat sangat baik. Abil call dia ja, luruh ayaq mata dia For sure. . Akak doakan semoga semua kembali baik 🙏🏻❤️ love you @kupu_kupu”

Catriona Ross Sebak

Pelakon Catriona Ross tidak mampu menahan sebak saat membaca luahan Abil ini.

“Abil dearie, sumpah … i swear when i first start baca, i had a lump in my throat, habis baca air mata bergenang, Insha allah Abil, that time wil come. Im sure Abang Amy misses you just as much”

Walaubagaimanapun, selagi ada masa dan nyawa dikandung badan, kami berharap pasangan anak beranak ini dapat ditemukan semula dalam apa cara sekalipun. Jangan nanti bila salah seorang dah tiada, timbul rasa menyesal. Hidup ini terlalu singkat!

BACA  Wow! Kereta Model Baharu Ini Direka Khas Untuk Janna Nick